Διακοπές στην Νότια Κρήτη

Ενοικιαζόμενα δωμάτια με θέα στην θάλασσα

Διακοπές στην Σητεία Λασίθι Κρήτη

Παραλιακά ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Σητεία Λασίθι Κρήτη

Διαμονή στον Ξερόκαμπο Λασιθίου

Οικονομικές διακοπές στην νότια Κρήτη σε εικαζόμενα δωμάτια στον Ξερόκαμπο Λασιθίου με θέα την θάλασσα.

Ziros Apartments
gren

Where to Find us

Ο Ξερόκαμπος απέχει 50 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Σητείας και περίπου 180 χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου, βρίσκεται 103 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου, 69 χιλιόμετρα ανατολικά της Ιεράπετρας και σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το Παλαίκαστρο. Η πρόσβαση γίνεται κυρίως μέσω του δρόμου που συνδέει τη Σητεία (και την Ιεράπετρα) με τη Ζίρο, ενώ υπάρχει και η δεύτερη επιλογή του ασφαλτόδρομου της Ζάκρου. Από τη Ζήρο, ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος περνάει αρχικά μέσα από καταπράσινα οροπέδια και εγκαταλελειμμένα μεσαιωνικά χωριά (Ετιά, Χαμαίτουλιο). Στη συνέχεια η διαδρομή γίνεται φιδίσια με μοναδική θέα στο Λιβυκό και διέρχεται κοντά από το άγριο φαράγγι του Λαμνωνίου.

Που θα μας βρείτε

Για να φτάσετε στον Ξερόκαμπο από το Ηράκλειο ο συντομότερος δρόμος είναι μέσω της Ιεράπετρας. Αφού περάσετε τον Άγιο Νικόλαο και φτάσετε στην παχιά άμμο στρίψτε δεξιά με κατεύθυνση την Ιεράπετρα και έπειτα πριν μπείτε στην πόλη της Ιεράπετρας αριστερά με κατεύθυνση τη Σητεία. Αφού περάσετε από τον Μακρυγιαλό συνεχίστε ευθεία και μετά το χωριό Λιθίνες λίγο πριν φτάσετε στους Παπαγιαννάδες θα στρίψετε δεξιά προς τα χωριά Αρμένοι, Χανδράς, Ζήρος. Βγαίνοντας από την Ζήρο θα στρίψετε αριστερά προς Ξερόκαμπο και θα ακολουθήσετε μια καταπληκτική φιδίσια διαδρομή περίπου 15χλμ με μοναδική θέα προς το Λιβυκό πέλαγος. Από Σητεία ο συντομότερος δρόμος είναι μέσω του Παλαικάστρου και της Ζάκρου. Μόλις βγείτε από την Ζάκρο στρίψτε δεξιά προς Ξερόκαμπο και θα ακολουθήσετε μια ασφαλτοστρωμένη διαδρομή 9χλμ.

Βρισκόμαστε στο κεντρικότερο σημείο του Ξεροκάμπου, σε απόσταση 100 μέτρων από τις μοναδικές οργανωμένες παραλίες τ ης περιοχής, δίπλα στις αρχαίες αλυκές και σε απόσταση αναπνοής από την παραλία «Άργιλος», όπου μπορείτε να απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες του Αργίλου, κάνοντας φυσικό spa.Διαδρομή Σητεία ΖίροςΔιαδρομή Αεροδρόμιο Ζίρος