Διακοπές στην Νότια Κρήτη

Ενοικιαζόμενα δωμάτια με θέα στην θάλασσα

Διακοπές στην Σητεία Λασίθι Κρήτη

Παραλιακά ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Σητεία Λασίθι Κρήτη

Διαμονή στον Ξερόκαμπο Λασιθίου

Οικονομικές διακοπές στην νότια Κρήτη σε εικαζόμενα δωμάτια στον Ξερόκαμπο Λασιθίου με θέα την θάλασσα.

Ziros Apartments
gren

Location

Ξερόκαμπος Λασιθίου

Ένας τόπος, χίλιες ομορφιές, ένας τόπος φορτισμένος με έντονες ενεργειακές δονήσεις, μια φευγαλέα ματιά στο υπερφυσικό!!!
Γυμνές πλαγιές βουνών, πέτρινοι λόφοι, άγρια φαράγγια, σπηλιές, συνθέτουν ένα πολυμορφικό τοπίο όπου το πυρωμένο από τον ήλιο χώμα, τα χαρακωμένα από τον άνεμο και τη βροχή βράχια, τα γλυκά και παράξενα χρώματα, η ήρεμη θάλασσα και οι καταγάλανες παραλίες αντανακλούν το φως. Εδώ νιώθεις τη βαθιά ακαταμάχητη δύναμη της γης. Μιας γης που έπλασε πεισματάρηδες ανθρώπους που τη λάτρεψαν και τη λατρεύουν.
Τόπος με έντονες αντιθέσεις σε ένα μακραίωνο παιχνίδι της γης, της θάλασσας και του αέρα.
Από την πρώτη στιγμή που αντικρίζεις αυτόν το μαγικό τόπο από ψηλά, συγκλονίζεσαι από την ομορφιά του.
Είναι η αίσθηση της απόδρασης από τον πολιτισμό, είναι το άρωμα που αναδύει η Κρητική γη, είναι το χρώμα της παράδοσης και της απλότητας, είναι η μουσική των ήχων της φύσης σε ένα αμόλυντο περιβάλλον, είναι οι γεύσεις των ντόπιων προϊόντων από ψάρια, λαχανικά, κρέατα κρασί, φρούτα και ρακί, που δεν μπορεί να αποδώσει καμία περιγραφή, που δεν μπορεί να φυλακίσει κανένας φωτογραφικός φακός. Εκείνο όμως που μαγεύει είναι η ποιότητα και η πολυμορφία της ακτογραμμής. Αδιάκοπη εναλλαγή κόλπων και όρμων με πεντακάθαρα κρυστάλλινα, τουρκουάζ νερά, θαυμάσιες αμμουδιές, με χρυσή άμμο, λευκή άμμο, με βότσαλα ακόμη και με άργιλο για τους λάτρεις του φυσικού σπα.
Τα καλοκαίρια οι παραλίες σε γεμίζουν με άγνωστα αρώματα, και περίεργους ήχους, ενώ ο επισκέπτης απολαμβάνει το χάδι του ήλιου προσπερνώντας ενίοτε τα καλοκαιρινά μελτέμια
Άλλοτε χαράματα, πριν ψηλώσει ο ήλιος, τότε που σκιές, χρώματα και σχήματα παιχνιδίζουν με τις πρώτες αδύνατες ακτίνες του και σου χαρίζουν την ομορφότερη εικόνα της Ανατολής και φαντάζει, λες και ξεπήδησε από ζωγραφικό πίνακα. Άλλοτε μες το καταμεσήμερο, για να νιώσεις τη ζέστη της αμμουδιάς και του αέρα σε όλη τους την ένταση, σε αυτήν την πιο νότια κι εξωτική άκρη της Κρήτης. Κι άλλοτε πάλι στις γαλήνιες στιγμές του δειλινού, τότε που αρχίζει να καταλαγιάζει ο άνεμος και να πέφτει η ηρεμία της νύχτας. Και τότε αν είσαι τυχερός θα αντικρίσεις την ομορφότερη εικόνα της πανσελήνου, το φεγγάρι κατακόκκινο, τεράστιο και επιβλητικό να βγαίνει από τη θάλασσα και το φως της πανσελήνου, παιχνιδιάρικα να τρεμοπαίζει με τα νερά. Μαγεία και χάρμα οφθαλμών!!!
Στον τόπο τούτο ζεις το φως του ήλιου την ημέρα και την ηρεμία της νύχτας δίπλα στο κύμα και δε χωρά στο νου η αντίθεση των χρωμάτων και οι έντονες εναλλαγές του τοπίου.
Και όταν καταλαγιάζουν οι κάψες του καλοκαιριού και έρχεται το φθινόπωρο εκεί που ο ήλιος αρχίζει να βασιλεύει πιο νωρίς, αφήνοντας τα άστρα να ξεθαρρεύουν, να λάμπουν περισσότερο και να πέφτουν συχνότερα από τον ουρανό, μπορείς να περπατήσεις να χαρείς την ομορφιά της φύσης, να χαρείς τα χιλιάδες κρινάκια που φυτρώνουν στις αμμοθίνες σε αυτή την ανατολικότερη γωνιά της Κρήτης, φορτίζοντας την ατμόσφαιρα με αισθησιακές δονήσεις, να αποχαιρετίσεις τα διαβατάρικα πουλιά και να ανασάνεις βαθειά μια διάχυτη ηρεμία, τη δύναμη της σιωπής που χαρίζει ξεκούραση, ηρεμία και ανακούφιση στο βλέμμα σε αντίθεση με την ένταση του καλοκαιριού.
Την Άνοιξη ο τόπος χαρακτηρίζεται από πανδαισία χρωμάτων, ανθισμένα φυτά, πέτρα και άμμο, πελεκάνοι και φλαμίνγκο. Οι ταξιδιάρηδες φτερωτοί μας φίλου ήρθαν πρώτοι, λες και προετοιμάζουν το έδαφος για τους νέους εξερευνητές του καλοκαιριού.
Όποιος αγάπησε τούτο τον τόπο, τον αγάπησε για πάντα και για τα πάντα.
Κάποιες στιγμές είναι ήσυχος, κάποιες άλλες βουερός και ανταριασμένος, μα πάντα είναι σαγηνευτικός και όμορφος, πάντα κάτι καινούργιο έχει να δώσει..
Μια πρόκληση μυστηρίου και ομορφιάς!!!